Skip to content

Bizonytalan időkben virágzik az IT-biztonság

Bizonytalan időkben virágzik az IT-biztonság

Hajlamosak vagyunk csak az újdonságokról, az éppen piacra került megoldásokról beszélni, miközben nagyon fontosak lehetnek a kicsit korábban debütáló szoftverek is. Fontosnak tartjuk, hogy újra a reflektorfénybe kerüljön néhány, itthon az előző években megjelent eszközünk is, ezért most egy kis időutazásra hívjuk olvasóinkat.

A 2022-es év változatos és izgalmas év volt. Szerencsére a lezárások, a járvány, az infláció, de még az ukrajnai háború sem lassította az IT-biztonságban rakétasebességgel haladó fejlődést. Az IT védelmi technológiák egyre kifinomultabbak lesznek, egyre hatékonyabban képesek felvenni a fonalat a megnövekedett mennyiségű és minőségű fenyegetésekkel és támadásokkal szemben. Azért, hogy megőrizzük vezető pozíciónkat, amelyet az előremutató és innovatív megoldások hazai terjesztésében kivívtunk, az év során sok friss portfólióelemet mutattunk be.

Infinera, az optikai hálózatok agytrösztje

2022 év elejétől dolgozunk együtt az Infinera márkával, ami világszinten is az optikai hálózatok egyik legfontosabb agytrösztje. A cég kínálatában olyan fejlett hálózati alapelemek találhatóak meg, amelyekkel frissíteni lehet a hazai optikai hálózati infrastruktúrát költséghatékony módon. Kevesen tudják, de az Infinera által kidolgozott szabványok kerülnek más gyártók optikai berendezéseibe is, a területen a vezető szerepük megkérdőjelezhetetlen.

Vectra, az NDR megoldások nagyágyúja 

Szintén ebben az időszakban szerződtünk a Vectrával, ami a már említett NDR-megoldások úttörője, ők voltak az elsők, akik mesterséges intelligenciával emelték új szintekre a detekciós képességeket. A piacon régóta jelenlévő, robusztus megoldás már sok ügyfélnél bizonyít itthon is, reményeink szerint a Clico szakembereinek hozzáadott értéke tovább segíti a technológia terjedését és az ügyfelek megelégedettségét.

Komplett secure service edge megoldás a Netskope-tól

Legfrissebb igazolásunk a Netskope. Ők CASB- (cloud access security broker) fejlesztőként indultak már tíz éve, úgyhogy startupnak már nehéz lenne őket pozicionálni, de az európai terjeszkedésbe még csak most kezdtek bele. Ügyfeleik között tudhatják többek között a Daimler-Mercedes vállalatot, az Airbust, de a belga székhelyű, a világ pénzügyi alapinfrastruktúrájának legfontosabb cégét, a Swiftet is. Köszönhető ez valószínűleg annak is, hogy már nem csak CASB-, de komplett SSE- (secure service edge) megoldást kínálnak, mi több, a Gartner 2022-es márciusi kutatása alapján ezen a területen a vezető megoldások közé emelte a Netskope-ot.

Felhős, de saját maguk által fejlesztett infrastruktúrával haladnak, nem a megszokott felhőszolgáltatókat használják, hiszen a filozófiájuk szerint a publikus infrastruktúrákon futó kontroll rétegek érdekütközésben lennének magukkal az infra szolgáltatókkal, így inkább saját erőből létesítenek hozzáférési pontokat. Távoli elérés, felhős tűzfal, új generációs web security, és adatszivárgás elleni (DLP-) komponenseik tökéletes összhangban képesek működni egy menedzsmentkonzolból vezérelve. Több, más gyártótól származó SD-WAN megoldással is kiegészülhetnek, és az Open API erőteljes használatával egy csomó olyan, egyéb gyártó által kínált megoldással integrálhatók, amelyek funkcionalitása fontos lehet egy valódi zero trust alapú megközelítés kiépítéséhez.

Néha jó így visszatekinteni, mert láthatjuk, hogy a Clico portfóliója folyamatosan bővül, partnereink valamennyi fontos gyártó megoldásait megtalálhatják a kínálatunkban.

A blogbejegyzés az IT Business 2022. Szeptember 15-i cikkének átdolgozott változata

hírlevél feliratkozás