Skip to content

Mesterséges intelligenciával vezérelt nagyvállalati megoldást kínál a Clico

Mesterséges intelligenciával vezérelt nagyvállalati megoldást kínál a Clico

A Jupiter Networks  Mist megoldása 2020-ban került be a Clico portfoliójába. Ennek köszönhetően újfajta, AI-n alapuló megoldásokat tudunk nyújtani nagyvállalati ügyfeleinkek.

Mist a Juniper tulajdonában

A vezeték nélküli hálózatok (WLAN) kiegészítik és kiterjesztik a LAN-hálózatokat. A mind nagyobb számban használt mobileszközök (laptopok, tabletek, okostelefonok) miatt a vezeték nélküli hálózatok egyre inkább a szervezetek nélkülözhetetlen részévé válnak. A felhőben felügyelt WLAN-ok piaci szegmense gyors ütemben növekszik. 

Ezeket a trendeket is szem előtt tartva vásárolta fel 2019 áprilisában a biztonságos, mesterséges intelligencia által vezérelt hálózatok terén vezető Juniper Networks a Mist Systemset. Nyilatkozatukban kifejtették, hogy közös stratégiai céljuk vállalati ügyfeleiknek olyan megoldásokat nyújtani, amelyek nemcsak a menedzselést egyszerűsítik és az ügyfélszolgálatot javítják, hanem az ügyfelek költségeinek csökkentésére is alkalmasak. A mesterséges intelligencia informatikába történő bevezetésével („AI for IT”) mindez lehetővé válik.

Marvis, a Juniper Mist virtuális asszisztense

A Juniper Mist azért fejlesztette ki Marvis™-t, a mesterséges intelligencián alapuló virtuális asszisztensét, hogy könnyebbé váljon a vezetékes és a vezeték nélküli hálózatok hibáinak elhárítása, proaktívan beazonosíthatók legyenek a problémák, automatizálni lehessen a munkafolyamatokat, a változó környezeti feltételekhez lehessen igazítani a hálózatot (self-driving network™), valamint minden eddiginél jobb rálátás legyen az ügyfelek viselkedésére és az eszközök működésére. 

A megoldás a szabadalmaztatott Bluetooth® LE technológiával működik, ami a virtuális jeladókkal együtt skálázható, tartózkodási helyen alapuló vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek (például beltéri útvonal-meghatározás, közelségi riasztás, forgalomelemzés, illetve az erőforrások kihasználtságának nyomon követése). 

A Mist-felhőben kialakított korszerű micro-service architektúra kezel minden műveletet, és ez teszi lehetővé a skálázhatóságot, a rugalmasságot és a kiváló teljesítményt. A megoldás óriási hozzáadott értéke abban rejlik, hogy a Juniper Networks® EX sorozatú Ethernet switchekbe integrálja a Juniper Mist-felhőt és a mesterséges intelligencián alapuló mechanizmusokat az irányítás, az automatizálás és a problémamegoldás terén.

Az elmúlt évek bebiozonyították, hogy a Juniper jól járt a felvásárlással, a Clico pedig a Juniperrel kötött együttműküdés révén új megoldásokkal képes kiszolgálni nagyvállalati ügyfeleit.

hírlevél feliratkozás