Skip to content

Digi International újratöltve

Digi International újratöltve

Az 1985-ben alapított amerikai Digi International Inc. (Digi) az ipari IoT egyik úttörője. Bár kezdetben PC-k számára gyártottak több aszinkron soros interfésszel ellátott intelligens ISA/PCI kártyákat, megalakulásuk óta úttörő szerepet töltenek be a vezeték nélküli kommunikáció területén. IoT kínálatuk ma már szenzoralapú megoldásokat, valamint bárhol, bármekkora mennyiségben telepített eszközök távfelügyeletét ellátó kifinomult platformot is tartalmaz. 

Hol találkozhatunk a Digi megoldásaival?

Kérdezhetnénk úgy is, hogy hol nem? Igazából mindenhol, ahol arra van szükség, hogy egy adott kritikus infrastruktúra működését biztosítsuk. Például ipari környezetben használt érzékelőket, szelepeket, alkatrészeket kössünk össze, vagyis mindent, ami a működést biztosítja. Legyen szó akár egy olajmezőről, egy fejlődő városról vagy egy kórház intenzív osztályáról. 

A Digi IoT Business

A Digi IoT Business szegmensének a főbb elemei közé tartoznak a cellular megoldások, amelyek nemcsak vezetékes kapcsolatot, hanem mobilinternet kapcsolatot is biztosítanak, ami akár tartalék internet elérésként is kihasználható, ha az elsődleges szolgáltatással probléma adódna. De ide sorolhatjuk az Opengear felvásárlásával a portfólióba bekerült out-of-band menedzsment megoldást is, aminek a használatával az eszközök konzol portjait lehet távolról elérni, mégpedig a „normál” adatcsatornától eltérő útvonalon. Ez azért nagy segítség, mert például, ha egy eszköz fizikai interfészeit nem érjük el, a konzol port még ebben az esetben is elérhető, és a probléma megoldására szolgálható konfiguráció módosításhoz nem kell fizikailag a távoli helyszínre mennie senkinek. 

Kritikus alkalmazások támogatás

A Digi megoldásaival a kritikus alkalmazások megfelelő működése is támogatott. A Digi Remote Manager támogatja az eszközök „Zero Touch” üzembe helyezését, konfigurálását, folyamatos felügyeletét. IoT eszközök kezelésére is használható, amelyek tulajdonképpen az alkalmazásaink szemeiként és füleiként működnek a hálózatunkban. A Digi SureLink gondoskodik a folyamatos hálózati kapcsolat fenntartásáról. Segítségével probléma esetén az eszközök alternatív kapcsolatra tudnak váltani, így az alkalmazások működéséhez szükséges kommunikációs csatornák folyamatosan életben tarthatók. 

Hazai példák

A pénzkiadó automaták (ATM) és a számlafizető terminálok a pénzügyi szolgáltatások egyre szélesebb választékát kínálják, így fontos bevételi forrást jelentenek a pénzintézetek számára. A bevétel védelme és az ügyfelek elégedettségének megőrzése érdekében kulcsfontosságú, hogy a hét minden napján, 24 órában rendelkezésre álljanak és megelőzzék a nem tervezett leállásokat vagy a szolgáltatás megszakításait. Ez a megbízhatóság a gyors és hatékony telepítéssel kezdődik. Ezután az eszköznek képesnek kell lennie arra, hogy biztonságosan és következetesen küldje az adatokat a dinamikusan változó mobilszolgáltatói hálózatokon. Ezekre az elvárásokra nyújtanak tökéletes megoldást a Digi Industrial sorozatba tartozó, 4G/5G képes LTE routerei, melyek mindegyike dual SIM képes, támogatja a nagyvállalati környezetekben használt routing protokollokat és 5 éves garanciát vállal rájuk a gyártó. 

De ezen kívül példaként megemlíthetjük az utazásban/szállításban megvalósított eseteket is, ahol a mozgó jármű fedélzetére telepítjük a dual cellular és dual Wi-Fi képességekkel rendelkező TX sorozatú eszközt, amely az utasoknak internet elérést biztosít az utazás során, továbbá adatkapcsolatot tesz lehetővé a jegykiadó- és a kamerarendszer számára, illetve a jármű állapotáról és helyzetéről pedig képes a központ irányába telemetria adatokat küldeni.

hírlevél feliratkozás