Skip to content

Az adat a legfőbb üzleti érték

Az adat a legfőbb üzleti érték

Az elmúlt évek gazdasági-technológiai változásai bebizonyították: mára az adat lett a legfőbb üzleti érték. Az adat áhított erőforrássá vált. Nemcsak a cégek, a szervezetek és az országok, hanem az adatokat megkaparintani vágyó kiberbűnözők számára is, hiszen az adatok eltulajdonításával hatalmas hasznot vághatnak zsebre.
Mindez számos kérdést vet fel:

  • Mit tudnak a kiberbűnözők rólunk, és vajon nem sántikálnak-e most is valami rosszban? 
  • Van-e olyan eszköz, amivel gyorsan meg lehet állapítani, hogy nem szivárogtak-e ki az adataink a dark webre, az internet sötét oldalára; és ha igen, melyek ezek az adatok? 
  • Létezik olyan átlátható mechanizmus, amellyel képet alkothatunk a online világban leselkedő veszélyek közül azokról, melyek cégünkre nézve relevánsak? 
  • És végül lerövidíthető-e a biztonsági incidensek tényének megállapításához és az incidensek kezeléséhez szükséges idő? 

Szerencsére a CLICO Hungary portfoliójában 2021. óta elérhető Recorded Future megoldásával ezekre a kérdésekre választ kaphatunk, és eleget tehetünk az elvárásoknak.

Mit tud egy biztonsági hírszerzési platform? 

A Recorded Future páratlan mennyiségű, a biztonsági részlegek számára a döntéshozatalhoz nélkülözhetetlen kontextuális információval szolgál. A gépi analitikát emberi elemzéssel és szakértelemmel ötvözve felülmúlhatatlan információforráshoz jutunk, amely számos különféle csatornából – így például az interneten szabadon elérhető forrásokból, a dark webről, valamint kizárólagos műszaki forrásokból is – gyűjti az adatokat.

A biztonsági hírszerzési platform 850 000 forrást helyez kontextusba: ez a hekkerek által a dark weben használt 1 500 fórumot, hatmilliárd információmorzsát és 75 milliárd kereszthivatkozást foglal magában, így a világ legnagyobb fenyegetési adathalmazát képes a céges biztonság szolgálatába állítani. 

Az incidensek kezeléséhez szükséges idő lerövidítésével felgyorsítja a biztonsági csapatok munkáját, a nyílt és minősített források láthatóvá tételével pedig feltárja a felhasználók számára, hogy ténylegesen mely fenyegetéseknek és sérülékenységeknek van jelentőségük a cég számára.

A Recorded Future a CLICO portfóliójának egyetlen teljes és egyetemes biztonsági hírszerzési platformja, így egyedülálló lehetőséget kínál valamennyi partnerünk számára. 

A blogbejegyzés az IT Business cikkének átdolgozott változata.

hírlevél feliratkozás