Skip to content

Bemutatkozik az Imperva Data Security Fabric

Bemutatkozik az Imperva Data Security Fabric

A napjainkban zajló digitális transzformáció, azaz, a szervezetek hatékonyságának növelése digitális eszközök és megoldások alkalmazásával,  számtalan új kihívást hoz az IT rendszereket üzemeltetők számára. Különösen érintettek azok.  akik hajlamosak az adatbázisok védelméről megfeledkezni és csak a hagyományos végpont és hálózat védelmi megoldásokra koncentrálni. Komoly hiba ez, hiszen az adatbázisokban lévő adatok a szervezetek legértékesebb erőforrásai. Hogy védhetjük meg őket?

Az adatbázisokban tároljuk ügyfeleink, partnereink, termékeink, szolgáltatásaink értékes információit, amelyek nélkülözetlenek a hatékony működéséhez. Egyrészt azért, mert az adatbázisokra épülnek a legkülönbözőbb belső rendszerek, és ezek sérülése a szervezet működésének megbénulásához vezethet, másrészt, ha ezek az adatok illetéktelen kezekbe kerülnek vagy elvesznek, az súlyos károkat okozhat – a szervezet reputációjának, jövőbeni üzleti lehetőségeinek és nem utolsó sorban számtalan jogi kötelezettség és a legkülönfélébb szabályozások megsértését is magával vonja.

Tovább bonyolítja az IT biztonságáért felelős csapatok munkáját, hogy az adatbázisok ma már a legkülönbözőbb környezetekben is működhetnek. A hagyományos földi adatbázisok mellett egyre inkább terjednek a felhős környezetben használt adatbázisok. Az ilyen összetett, akár hibrid környezetekben is működő szervezetek számára további problémát jelent ezekre egységes szabályokat kikényszeríteni, egységes felületen kezelni őket.

Megoldást kínál az Imperva

A fentiekre kínál megoldást az Imperva, az iparági vezető biztonsági szolgáltató, amely termékeivel a kibertámadásoktól védi a webes alkalmazásokat, az adatbázisokat és a felhő infrastruktúrát, felismeri és blokkolja a rosszindulatú forgalmat, megakadályozza az adatszivárgást, és segít a szabályozási előírásoknak való megfelelésben. Az Imperva több mint 6500 ügyfelet szolgál ki világszerte, köztük pénzügyi intézményeket, kormányzati szerveket és e-kereskedelmi vállalatokat.

Az Imperva Data Security Fabric egy olyan platform, ami lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy védelmezzék és felügyeljék adataikat a felhőben és a helyszínen egyaránt. 

Ez a platform képes felügyelni és ellenőrizni az összes adatokkal kapcsolatos tevékenységet, legyenek azok hagyományos adatbázisokban, adattárházakban, felhőalapú tárolókban és big data platformokon. Integrálódik a meglévő adatforrásokkal és infrastruktúrával, valamint támogatja a legújabb technológiákat is, mint például a felhőalapú adattárházak, a NoSQL adatbázisok és a Kubernetes konténeres környezetek is.

A Fabric képes a legkülönbözőbb adatbázisokban lévő adatokat feltérképezni és osztályozni, valamint segít egységes képet adni arról, hogy hol és milyen típusú adatok vannak tárolva. Ezekkel a funkciókkal segít felismerni az adatbiztonsági kockázatokat, hogy a szervezetek időben észleljék és reagáljanak az adatsértésekre és a fenyegetésekre.

A Imperva Data Security Fabric nagy segítséget nyújt testreszabható adatvédelmi szabályok és házirendek meghatározásához és azok érvenyesítéséhez. 

Finoman hangolható szabályok mentén képes észlelni és figyelmeztetni a gyanús viselkedésekre, az anomális tevékenységekre és az meghatározott házirendek megsértésére.

Valós idejű blokkolást, maszkolást és titkosítást tud biztosítani és ezekkel megakadályozni az adatszivárgásokat, adatlopást és adatvesztést.

Az összes rendszerbe bekötött adatbázissal kapcsolatos adatbiztonsági eseményeket egy egységes felületen képes megjeleníteni és hatékony segítséget nyújtani azok elemzéséhez.

Összefoglalva az Imperva Data Security Fabric az egyik első on-prem, hibrid és multi-cloud környezetben is egyaránt használható, valóban egységes átfogó adatvédelmi megoldás, ami megvédi adatait a jogosulatlan hozzáférésektől, lopásoktól és visszaélésektől. Segít megfelelni az adatvédelmi előírásoknak, megelőzni az adatbiztonság sérülését és csökkenteni az adatvesztés kockázatát. Az Imperva Data Security lehetővé teszi, hogy átláthatóságot és ellenőrzést szerezzen adatai felett, bárhol is legyenek azok. Így az Imperva Data Security Fabric lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy biztonságosan használják ki az adataikban rejlő értéket, miközben megvédik őket a belső és külső fenyegetésektől.

Az Imperva a Clico partnere, így további információkat találhat róla a Clico honlapján?
Kérdése van? Tegye fel az imperva@clico.hu címen!

hírlevél feliratkozás